Hoe kunnen we je helpen? Vraag het ons.

Zoeken

Vul hierboven je vraag in en doorzoek de support site. 

Of browse door de verschillende onderwerpen en leer meer over Share-board.

HOE WERK IK VEILIG MET CLOUD-DRIVES ZOALS DROPBOX EN GOOGLE DRIVE IN SHARE-BOARD?

Cloud-drives bieden je de mogelijkheid om alle bestanden zowel centraal (in de cloud) te hebben als ook gesynchroniseerd en lokaal in de mappen op je eigen computer. 


Of je kiest voor enkel een centrale opslag in de cloud, of ook een lokale opslag op je computer,  staat los van het gebruik van Share-board. Lokaal heeft het voordeel dat de participanten niet steeds een document hoeven te downloaden, maar heeft de nadelen dat het veel opslagcapaciteit kan vragen en dat er (onbewuste) datalekken ontstaan. Synced cloud drives zijn intrinsiek minder veilig. 


Centraal in de cloud (zonder lokale opslag) heeft het voordeel dat de lokale opslag op je computer beperkt kan blijven, pdf's kunnen ook in de browser worden bekeken en gelezen (je hoeft die niet te downloaden). Je hebt geringere kans op datalekken in het geval security extra van belang is. De cloud-drives hebben alle instellingen om de toegang (openbaar/gesloten, wijzigen/lezen etc) te regelen. Bepaal welke instellingen je wilt hanteren binnen jouw team(s). 


Vrijwel alle cloud-drives (met uitzondering van Apple iCloud) hebben de optie om linkjes van mappen en documenten te selecteren. Deze links kan je gebruiken in Share-board om documenten uit een cloud-drive zoals Dropbox of Google Drive te integreren in je team. Lees hier hoe je links toevoegt aan een item. 

Was de uitleg helder?

Was de uitleg helder?

Ja!
Ja!
Niet helder? Geef ons een tip of stel een vraag.

Niet helder? Geef ons een tip of stel een vraag.

Vertel het ons
E-mailadres *
Pagina
Was de uitleg helder?