Hoe kunnen we je helpen? Vraag het ons.

Zoeken

Vul hierboven je vraag in en doorzoek de support site. 

Of browse door de verschillende onderwerpen en leer meer over Share-board.

MAG JE - WETTELIJK GEZIEN - OP AFSTAND ELEKTRONISCH STEMMEN?

Ja. Je mag - wettelijk gezien - op afstand / elektronisch stemmen.


Het is mogelijk om op afstand en dus elektronisch te stemmen over allerlei onderwerpen; al of niet als onderdeel van bijvoorbeeld een ALV van een vereniging. Voor een VvE kan dit geregeld worden met de VvE-modelreglement 2006.


De authenticiteit van de stemmer en de integriteit van zijn of haar keuze (de stemming) moet dan wel kunnen worden aangetoond. Die aantoning kan ondermeer met de standaard NEN7510 en NEN7513. De NEN7510 en NEN7513 is in eerste instantie bedoeld voor zorginstellingen en om patientengegevens te bewerken - en beschrijft hoe de 'authenticiteit' en de ‘logging’ geregeld moet zijn om de integriteit van de content te garanderen.


Share-board voldoet aan de NEN7510 en NEN7513. Daarmee zijn de transparantie en traceerbaarheid (accountability) van de stemmen gegarandeerd. De authenticiteit is met het ‘principe van uitnodiging’ en door middel twee-trapsverificatie gegarandeerd. Alle mutaties binnen Share-board worden met alleen-lezen gelogd en kunnen te allen tijde worden gelezen.

Met Share-board kun je op afstand en elektronisch stemmen, binnen een vereniging.

Makkelijk en overzichtelijk.

Was de uitleg helder?

Was de uitleg helder?

Ja!
Ja!
Niet helder? Geef ons een tip of stel een vraag.

Niet helder? Geef ons een tip of stel een vraag.

Vertel het ons
E-mailadres
Pagina
Was de uitleg helder?